Pojdi na vsebino

Razstava z razmeroma dolgim naslovom, sestavljenim iz devetih besed

Slika v sliki v gozdu, 2010, olje in svinčnik na platnu, 67 cm x 85 cm

OTVORITEV: TOREK, 26 OKTOBER 2010, OB 19.00. VLJUDNO VABLJENI!

V galeriji Equrna bo Arjan Pregl razstavil slike, ki jih je naslikal. Razporedil jih bo po stenah galerije.

Zaenkrat še ni mogoče natančno navesti, koliko slik bo na ogled, in ali bodo razporejene po prav vseh stenah, a ocena je, da bo slik nekje med devetnajst in sedemintrideset, razporejene pa bodo po najmanj petih, mogoče celo osmih stenah. Vse skupaj bo bolj jasno v trenutku, ko bo razstava postavljena, kar pa se bo zgodilo …kasneje, kot bo pričujoče besedilo poslano medijem, da ga bodo lahko povzemali in s tem obveščali zainteresirano javnost. Le-ta bo potem, na podlagi napisanega besedila, morebiti natisnjene reprodukcije, imena razstavljavca ali renomeja galerije, prišla in si razstavo tudi ogledala.

Kot nakazuje že naslov, gre pri razstavi tudi za samonanašanje. Definicija pravi, da se »samonanašanje nanaša na zmožnost subjekta, da govori ali se nanaša nase «. Cilj slik iz Razstave s precej dolgim naslovom, sestavljenim iz devetih besed pa seveda ni samonanašanje, ki bi poudarjalo avtonomijo slike v modernističnem smislu. Toda, to besedilo ni mišljeno kot interpretacija, zato naj navedemo le dejstva.

Arjan Pregl se bo v Galeriji Equrna predstavil tretjič. Razstavil bo tri cikle slik. Cikel Slika v sliki prikazuje poosebljeno sliko (z rokami in nogami) v različnih, bolj ali manj vsakdanjih situacijah. Pri Slikah na kilo je prodajna cena določena z natančnim tehtanjem po principu več barve – nižja cena, manj barve – višja cena. Pri Umetnostnozgodovinskih slikah pa so ob barvnih madežih zapisane filmske fraze, za katere vsi vemo, od kod izvirajo, kdo naj bi jih izrekel v katerem filmu, a tam pravzaprav nikoli niso bile zares izrečene.

Razstavo je podprla Mestna občina Ljubljana.

Facebook – TUKAJ.

Galerija EQURNA
Gregorčičeva 3
1000 Ljubljana, Slovenija
T +386 1 2527123 www.equrna.si

Galerija je odprta od 10. do 18. ure,
sobote, nedelje in prazniki zaprto

  • Share/Bookmark

Pusti komentar

Vaš e-poštni naslov nebo nikoli objavljen oz. posredovan tretji osebi.
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !